Bad personeel

Het team van zwembad De Zwaoi, bestaande uit 3 badmeesters en 2 toezichthouders, staat ook dit seizoen vol enthousiasme voor u klaar.

Hierbij in elk geval alvast een interview met badmeester Gerjan

Hoe gaat het met jullie? Hebben jullie weer zin in het badseizoen?

Gerjan: Druk, druk, druk, naast mijn vaste aantal uren in Aquarena, ben ik ook bezig met het plannen van allerlei zaken zoals de voorbereiding schoonmaak, indeling zwemlessen en natuurlijk zorgen voor veilige bezetting in het personeelsrooster voor dit seizoen.

Dus absoluut weer zin in, vorig jaar wist ik natuurlijk niet precies wat me te wachten stond, dus daarom is het nu wel erg lekker dat ik er nu meteen vanaf het begin af aan bij ben en nog meer de lijntjes kan uitzetten. Want vorig jaar liepen we in het begin nog even achter de feiten aan, waardoor we helaas nog niet het maximale uit de super energiezuinige maatregelen konden halen.

Wat hebben jullie weer voor leuke dingen in petto dit jaar?

Gerjan: Naast alle dingen wat we vorig jaar gedaan hebben, willen we ook weer wat nieuwe activiteiten opzetten. Wat natuurlijk goed liep willen we dit jaar ook weer doen, maar vernieuwen zul je altijd moeten blijven doen, stilstaan is namelijk achteruitgang.

Misschien dat we iets gaan doen met diverse hobby's clubs/verenigingen in de buurt  om demo's te geven voor jong en oud.....We proberen natuurlijk weer een gevarieerd programma voor iedereen in elkaar te zetten.

Waarom moet iedereen naar De Zwaoi komen volgens jullie?

Gerjan: Vanwege het heerlijke warme water, de leuke vrijwilligers die voor iedereen klaarstaan, de gezelligheid in en vooral rondom het bad, de lekkere versnaperingen uit de Kiosk en natuurlijk het grote lesaanbod.

Voor iedereen is er namelijk wat.....

Voor de allerkleinsten is er het leuke kleuterbad waarin ze kunnen spartelen en spelen  rondom het bad, voor de kleuters is er het ondiepe gedeelte met het spannende glijbaantje en de spuitpaal.

Voor de grotere jeugd hebben we natuurlijk de lage en hoge duikplank om te laten zien wat voor kunsten ze in huis hebben en natuurlijk om lekker te chillen op het grasveld of om lekker te beachvolleyballen of tafeltennissen.

Natuurlijk hebben we ook allerlei materialen in het bad liggen waarmee iedereen kan spelen oa, 2 grote banden, dikke en dunne matten, waterpolodoeltjes en een lange loopmat.

Welke activiteit vinden jullie het leukste dit jaar?

Gerjan: Ik kijk nu alweer uit naar het hondenzwemmen, niet omdat ik zelf 2 Golden Retrievers heb, die absoluut niet vies zijn van een baantje zwemmen, maar omdat het zo ontzettend gezellig en ontspannen is. Uit de gehele omtrek komen ze hier speciaal voor naar het zwembad.

Natuurlijk vind ik zelf het diplomazwemmen altijd een leuke activiteit, want dat is het moment voor de kinderen en ouders om te laten zien waar ze het hele seizoen hard voor geoefend hebben en dat is dan simpelweg genieten geblazen.

Ook vind ik de vrijwilligersdag een groot genot om mee te maken. Iedereen die het zwembad een warm hart toedraagt, jong en oud, steken samen de handen uit de mouwen en dan zie je duidelijk dat een heleboel handen licht werk maken.