Over het dorpsbedrijf

 

Bij het dorpsbedrijf zijn ongeveer 120 vrijwilligers actief. Om alles in goede banen te leiden, zijn vrijwilligers ingedeeld in commissies. Elke commissie wordt aangestuurd door een commissiehoofd. Het commissiehoofd is weer aanspreekpunt voor het bestuur. Samen stoppen we met liefde vele vrije uurtjes in het zwembad, zodat we er met elkaar voor kunnen zorgen dat het zwembad open kan blijven.

 

Wie zitten er in het bestuur:

-          Annemiek de Groot              voorzitter

-          Bjorn Hanssen                        penningmeester

 

-          Mandy Vos                               secretaris

-          Emmy Jansen                          algemeen bestuurslid

-          Anneke Supheert                  algemeen bestuurslid

-          Edwin Kusters                         algemeen bestuurslid

 

Commissie Schoonmaak
Thea Drenth is het commissiehoofd van het schoonmaakteam. Dit team zorgt ervoor dat alle ruimten rond het zwembad netjes en schoon blijven. Het commissiehoofd is eindverantwoordelijk voor de schoonmaak en zorgt onder andere voor het bestellen van benodigde spullen, het organiseren van de vergadering die het team een paar keer per jaar heeft en doet ook mee met de schoonmaak. Het is een heel gezellig team en ze hebben samen erg veel lol. Als er iemand interesse heeft om ook bij het team te komen dan ben je van harte welkom. Het is maar één keer in de week en je werkt altijd met twee personen. Het schoonmaakteam is herkenbaar aan de rose shirts. Als je begrijpt waar je het voor doet, twijfel je geen moment. Je doet het voor de jeugd, de oudere jeugd, de bejaarden, ja voor wie niet. Het geeft een heel goed gevoel als je meedoet.

Voor meer informatie of als je het team wilt versterken, kun je contact opnemen met Thea via het emailadres: theadrenth@live.nl

 

Commissie activiteiten

Een zwembad zonder activiteiten is niet leuk. Gelukkig is er een gemotiveerde activiteitencommissie onder leiding van Truida Plaggenborg. Ook dit jaar worden er weer leuke activiteiten georganiseerd zoals de zwemvierdaagse, discozwemmen, dauwzwemmen, Scandinavisch midzomernachtzwemmen en het VK bommetje. Dit jaar zijn er ook nieuwe activiteiten zoals een schuimparty en een jaarmarkt. Ook voor een kinderfeestje draait het team zijn hand niet om en in de meivakantie is er een recreatieteam. Suggesties zijn altijd van harte welkom. Een aantal activiteiten staan al gepland in de zwembadbrochure. Ook zullen er in de vakanties leuke activiteiten worden georganiseerd. Deze zijn weersafhankelijk en zullen worden vermeld op flyers, de website en via social media. De activiteitencommissie heeft behoefte aan extra vrijwilligers. Voor meer informatie of als je het team wilt versterken, kun je contact opnemen met Truida Plaggenborg of Edwin Kusters via het emailadres: edwinenjeannet@ziggo.nl

Commissie Kiosk

Van de Kiosk is Ina Vos het commissiehoofd. Het werken in de Kiosk is zeer veelzijdig. Voordat de Kiosk open gaat, wordt er al heel wat gedaan. Het terras wordt gezellig gemaakt en de parasols uitgeklapt. Het koffiezetapparaat gaat aan en de voorraad wordt aangevuld. De Kiosk kun je niet missen in het zwembad!

Na het zwemmen of het zonnen hebben de meeste wel trek in een hapje, drankje of ijsje. Met ingang van dit jaar kunt u er ook terecht voor een frietje of hartige snack. Veel ontmoetingen en leuke momenten vinden er plaats op het terras.  Of je er nu zit met een goed boek of let op de kinderen, je kunt er heerlijk zitten in de zon. Kortom de Kiosk is een bruisende plek binnen het sfeervolle zwembad! Het Kiosk team is een enthousiast en vriendelijk team, dat je kunt herkennen aan de rode shirts. De commissie is op zoek naar een aantal nieuwe medewerkers. Lijkt jou dat wat dan kun je contact opnemen met Ina via het emaildres: zwembad-dezwaoi@live.nl

 

Commissie Gastdames- en heren/Kassa

Het commissiehoofd van de gastdames en –heren/kassa is Corry Kolthof. De kassawerkzaamheden worden gedaan door een heel enthousiast en gezellig team, waarvan de leeftijd verschilt van 18 tot 80 jaar. Het is geweldig dat zelfs opa’s en oma’s helpen om het zwembad open te houden. Omdat het team blauwe shirts draagt, worden zij ook wel De Smurfen genoemd.

Eén van de belangrijkste taken van het commissiehoofd is ervoor te zorgen dat de planning rond komt, zodat er altijd iemand bij de kassa aanwezig is. De meeste vrijwilligers helpen één keer per week of twee weken, ongeveer 4 uur per keer.  Aan de kassa worden abonnementen, entreekaartjes, doelgroep- en zwemleskaarten verkocht. De vrijwilligers van het zwembad wordt de mogelijkheid geboden een BHV-cursus te volgen. Hierdoor kunnen zij bij calamiteiten het bad personeel helpen. Verder wordt er ook toezicht gehouden bij de kleedkamers, zodat die ook tijdens de openingstijden netjes blijven. Het is heel belangrijk dat bezoekers zich welkom voelen, daarom wordt er ook van de kassamensen verwacht dat ze vriendelijk en behulpzaam zijn. Zij beantwoorden ook alle vragen die er kunnen zijn over het zwembad.

De commissie zou het héél fijn vinden om de groep nog verder uit te breiden. Dus wanneer je denkt: ik wil er ook aan meehelpen om ons zwembad open te houden en ik heb nog wel een paar uurtjes per week/maand over, geef je dan op als vrijwilliger. Je kunt contact opnemen met Corry via het emailadres: kolthofcef@gmail.com . “De Smurfen” hopen je te ontmoeten aan de kassa van De Zwaoi!

 

Commissie Groen

Tinus Kamies is het commissiehoofd van de groenploeg. Zij houden zich bezig met de verzorging van het groen zoals de grasvelden, de bomen en struiken. Daarnaast voeren zij ook andere werkzaamheden uit als dat nodig is. Bijvoorbeeld reparaties en onderhoud aan de omheining, de speeltoestellen en het tuinmeubilair. Kortom teveel om op te noemen en heel afwisselend.

Voor meer informatie of als je het team wilt versterken, kun je contact opnemen met Tinus via

het emailadres: zwembad-dezwaoi@live.nl

 

Commissie Techniek

Het commissiehoofd van de techniek groep is Bernier Homan Free. Dit team houdt zich bezig met het onderhouden en repareren van de technische installatie om zo voor voldoende schoon en verwarmd zwemwater te zorgen. Zij vervangen bijvoorbeeld het zand in de zandfilters maar houden ook de drainage onder het Beachvolleybalveld en de ligweide in de gaten. Omdat wij streven naar een zo energie neutraal mogelijk zwembad zijn er onder andere heatpipes voor de verwarming van het zwemwater door de zon, en een afdekkleed om het water zo min mogelijk te laten afkoelen als het zwembad gesloten is. Deze zaken hebben continu onderhoud nodig. Er komt dus heel wat bij kijken maar het team draagt graag hun steentje bij zodat er een mooi zwembad behouden kan blijven, voor jong en oud, hier in Valthermond. Voor meer informatie of als je het team wilt versterken, kun je contact opnemen met Bernier via het emailadres: zwembad-dezwaoi@live.nl